Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 18-05-2010 01:22:33
Geldzaken & Recht

Ontslag na ziekte

Dag asus,

dat ze je er op een goedkope manier uit willen werken is overduidelijk.

mogelijk kom je er mee voor een rechter. daar hoef je niet bang voor te zijn. gezien je voorgeschiedenis zul je wel lid van de vakbond zijn. die kan je daar mee helpen, want die zijn voor alle zaken die met werk en inkomen te maken hebben.

wat je vanaf nu moet doen (liefst al eerder) is een dossier maken.
in chronologische volgorde opschrijven wat er steeds met jou en je werk (is) gebeurd waar je het niet mee eens bent of onheus bent behandeld.

wanneer vanaf nu iets telefonisch of mondeling tegen je gezegd wordt, vraag je dit op papier te zetten en aan jouw te zenden. wil diegene dat niet, (=waarschijnlijk) dan schrijf je zonder emotie (is moeilijk, weet ik) zo goed mogelijk op wat jij vindt dat in het gesprek gezegd is. wel zo dat een buitenstaander, zoals een advocaat of rechter het kan begrijpen.
laat dit controleren door een buitenstaander die je vertrouwt. nadat dit goed is bevonden stuur je het bevinden van jouw als een bevestiging van het gesprek (niet als een accoordverklaring) naar degene die dit tegen je gezegd heeft.
wanneer daar niet op gereageerd wordt, dan is het zoals jij beschrijft.

sommige, nog niet zo lang geleden gevoerde gesprekken kun je alsnog zo bevestigen.

je kunt ook een brief schrijven aan de advocaat die aan het werkplein verbonden is met daarin wat je in die 19 jaar overkomen is. zo krijgt deze van jou al vast wat vóórinformatie. de kans dat een ontslagaanvraag dan afgewezen wordt wegens slecht werkgeverschap is dan des te groter.

dan zal de werkgever naar een rechter moeten. die neemt vaak de bevinding van de advocaat van werkplein over. het prijskaartje dat zodoende aan je ontslag komt te hangen wordt zo steeds hoger.

op deze manier werkend won ik 4 rechtszaken en hoefde op 51-jarige leeftijd voor het geld niet meer te werken. de laatste, een onterechte ontslagzaak van onze dochter, werd zo ook gewonnen. kreeg een pluim van een advocaat van univé rechtsbijstand voor de begrijpelijke dossier opbouw.

hardware error man.