Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 25-05-2010 11:33:32
Elektronica & TV

Vaatwasser vullen met warm water ?

Een warm water toestel, ook voor huishoudelijk gebruik, moet warm water leveren dat warmer is dan 60 graden i.v.m. de kans op legionella besmetting.

dat betekent bij aansluiting op de warm water kraan, dat je geen programma's kunt draaien op een lagere temperatuur (bijv. speciaal glazenprogramma op 40 graden, heeft mijn machine) en je er dus alleen spullen in kunt doen, die tegen hoge temperaturen kunnen, zie ook volgende alinea.

de warm water voorziening moet dichtbij de vaatwasser zitten. mijn hr-ketel staat op zolder en tegen de tijd dat het echte warme water de vaatwasser in de keuken bereikt heeft, is de vaatwasser al lang gevuld met kouder water, want de nieuwe machines zijn zuinig met het gebruik van water. dus die warm watervoorziening van de hr-ketel staat voor de kat z'n staart te draaien.

kwestie van afwegen. kouder kunnen wassen, warmtebestendigheid van de afwas, afstand warm water voorziening.

vladja