Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 25-05-2010 13:01:51
Elektronica & TV

Vaatwasser vullen met warm water ?

Ik heb in het verleden ook een vaatwasser van miele gehad (op mijn oude adres) en die had ik aangesloten op de warmwatervoorziening (combi-ketel). ik had daar al tijdens de verbouwing van mijn huis rekening mee gehouden.

ik zorgde er eerst voor dat er heet water was in de aanvoerbuis naar de vaatwasser en dat deed ik door de keukenmengkraam te openen (heetwaterstand). als het water op een gegeven moment heet is geworden deed ik de vaatwasser aan en die krijgt dan bijna meteen goed heet water.

de keerzijde:
de kraan waaraan de vaatwasser was verbonden ging na jaren protesteren door te gaan lekken. deze kraan is van het type dat meestal voor de aansluiting van wasmachines wordt gebruikt.
op een gegeven moment was er wat aan de hand met mijn parket. het ging bollen. de oorzaak (vocht) bleek in eerste instantie uit de vaatwasser te komen maar de echte bron was de lekkende kraan. een monteur van miele heeft het probleem onderkend en heeft desondanks geen kosten in rekening gebracht (coulance).
mooie firma maar die kraan had duidelijk niet het eeuwige leven.
hoe kon het lekwater in de machine komen? doordat de toevoerleiding van het water dubbel is uitgevoerd. de binnenleiding is voor het water en tussen de binnen - en buitenleiding kan eventueel lekwater doordringen (zoals ook gebeurde).
en nu was ik met de hand. nu gebeurt het echt goed!