Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lottesanne
lottesanne - 13-06-2010 15:19:46
Garantie & Verzekeringen

Cvz afmelden

In de praktijk is het nl. zo dat wanneer je een achterstand van 6 maanden of meer hebt en je reageert niet op een betalingsregeling, de zorgverzekeraar je dan gaat aanmelden bij het cvz. het vgz dient dit aan jou te vermelden.
zodra je bent aangemeld als wanbetaler bij het cvz, betaalt je geen zorgpremie meer aan de zorgverzekeraar. je moet vanaf dat moment een hogere premie betalen aan het cvz. de overheid heeft het percentage van deze verhoogde premie bepaald. daarom heet dit een bestuursrechtelijke premie. dit is de gemiddelde premie die zorgverzekeraars vragen voor de basisverzekering en bedraagt nu € 136,72 per maand. met de betaling van de bestuursrechtelijke premie aan het cvz, los je de schuld bij het vgz niet af. dat moet je zelf regelen. daarvoor moet je een afbetalingsregeling regelen met je vgz. het kan dus best zijn dat je al aangemeld was bij het cvz voordat je de betalingsregeling had getroffen. je blijft als wanbetaler verzekerd voor zorg uit de zorgverzekeringswet. heb je medische zorg nodig, dan krijgt je de kosten vergoed zoals vermeld in de verzekeringspolis. eventuele rekeningen kun je dan bij het vgz indienen. zodra alle achterstallige zorgpremies zijn betaald of je komt in de schuldhulpverlening, moet je de zorgpremie weer aan het vgz betalen. let wel: de betalingen aan het cvz zijn niet vrijblijvend. de werkgever of uitkerende instantie is verplicht deze afdrachten aan het cvz te betalen!