Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-06-2010 15:27:42
Geldzaken & Recht

Evaluatie wet handhaving consumentenbescherming

Ouderen met kinderen of andere familie of vrienden kunnen hen helpen zich te beschermen door hen aan te melden bij
bel me niet register
postfilter

en hen gebruik te laten maken van hun recht van verzet bij bedrijven waar ze klant zijn ( geweest) als in a.v. van deze bedrijven staat dat gegevens doorgegeven worden aan andere bedrijven.

dan nog even aboonementen doornemen en op de kalender zetten per wanneer deze schriftelijk aangetekend opgezegd moeten worden als oudere dat wil.
copie brieven + verzend- en ontvangstbewijs in map.
ook jongeren moeten zich bewust worden van het feit dat een opzegging of annulering pas rond is als de schriftelijke bevestiging van bedrijf met daarin vermeld de datum van opzegging of annulering binnen is om in de map te kunnen doen.

de wet overeenkomst op afstand mag nog aangescherpt worden omdat de consument daarin niet beschermd wordt tegen uitgeverijen van kranten en tijdschriften.
m.i. zou verplicht een proefexemplaar gezonden moeten worden met een zicht termijn, waarin geannuleerd kan worden.