Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-07-2010 03:22:44
Huishouden & Energie

Kroonsteentjes

Zoals ik hiervoor al aangaf: tegen het vertinnen van litze-snoeren is geen bezwaar, wèl tegen het solderen en vervolgens mechanische kracht (beweging, herhaaldelijk buigen van de de draad in de buurt van de overgang vertind-onvertind) laten plaatsvinden: dat laat vroeger of later los. tin krimpt ècht niet zo veel dat een vertinde verbinding gevaar kan opleveren onder normale omstandigheden.
en natuurlijk: vertinnen doet iemand die ècht kan solderen (vloëien) en kroonsteentjes alleen toepassen met voldoende dikke aders voor de beoogde toepassing. er zijn dus àndere omstandigheden die brandgevaar kunnen veroorzaken, schuif de schuld dan niet op de (toepassing van) kroonsteentjes.

waar ik het over frankrijk had: de aders die met een kroonsteentje worden verbonden worden allemaal van een kan helemaal in het kroonsteentje geschoven en met beide schroeven stevig aangedraaid.