Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-07-2010 15:25:40
Elektronica & TV

Onweer/ bliksem inslag

Hallo,

alles eruit halen is altijd beter. maar haal ook alle aansluitingen op uw kabelnet los. bij mijn moeder sloeg de bliksem, elders in de straat, in een boom. daardoor waren in heel de straat de tv's kapot of beschadigd. de ontlading was via de boom in/op het kabelnet, in de grond bij de boom, terecht gekomen.
het heeft weken geduurd voordat de kabelbeheerder alles had opgelost en/of gerepareerd. sommige mensen kregen een nieuwe tv, met een bijdrage van de verzekeringen.

en reken niet op hoge gebouwen en dergelijke. de bliksem slaat onvoorzien in. de bliksemafleiders dienen er alleen maar voor om de ontlading veilig af te voeren naar aarde, maar de afleiders "trekken" de bliksem niet aan.
dat gebeurt alleen in strips en sprookjes.

vr.gr. poltol