Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-07-2010 14:26:33
Elektronica & TV

Onweer/ bliksem inslag

@@@:

tegen een rechtstreekse inslag in een gebouw (huis) is niets bestand. zelfs bij gebouwen met een bliksemafleider kan soms de boel nog totaal defect raken. denk aan het belastingkantoor in almelo. de bliksem is grillig en onvoorspelbaar!

@ rob:

"als u in een hutje op de hei (of bos) woont hou dan minstens 20 kilometer aan, als er tenminste stroom- telefoon- of andere leidingen naar uw hutje liggen. (zo'n kleine tien seconden)"

wanneer je de donder "zo'n kleine tien seconden" na de flits hoort is de flits ongeveer 3 kilometer bij je vandaan i.p.v. de minstens 20 km die jij aanhoudt. snelheid geluid is in lucht 333 mtr/sec. weet je wel? dat moet je als "vliegende rob" toch weten? of hebben zeehonden tegenwoordig vleugels?

h.