Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-07-2010 15:50:44
Elektronica & TV

Onweer/ bliksem inslag

Ron530 met alle respect, maar u ontkracht helemaal niets, want het klopt niet wat u schrijft. waarom zou een vogel niet op de hoogspanningskabel kunnen zitten? zolang de vogel geen contact maakt met de andere fasen of aarde is er niets aan de hand. bij nat weer kon het een twijfel geval zijn, hoewel bij een klein vogeltje...... ook heeft de vogel geen last van het magnetisch veld dat tussen de fasen heerst. ook u kunt er zonder iets anders aan te raken risicoloos aan hangen. een luchtballon die crasht in een hoogspanningsmast heeft alleen problemen als er meerdere fasen worden geraakt. als het blijft hangen aan één kabel kunnen ballonvaarders worden gered door de spanning af te schakelen.

verder is de bliksem niet alleen een hoge spanning. gezien dat wat het kan aanrichten moet er ook een gigantische stroom lopen. dat met elkaar vermenigvuldigd is een reusachtige energie.