Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-07-2010 18:03:05
Elektronica & TV

Onweer/ bliksem inslag

Renekeonline schreef op vrijdag 16 jul 2010, 17:11: ) ps voor de elektriciens onder ons waarom bestaan er blikseminslag beveiligingen en overspanning beveiligingen als een aardlekschakelaar genoeg is?

en dan bedoel ik niet de stekkerblokken van de doe het zelf zaak waar alleen een condensator in zit.


deze dingen zijn om, zoals enkele andere schrijver ook al verteld hebben (er wordt momenteel weer eindeloos herhaald wat al gezegd is) om bij niet voltreffers, dus inslag een eindje verder, of bij netstoringen (o.a. in doe het zelfblokken) of z.g."spike", stoorpulsen eruit te halen.
zevenstuiver heeft helemaal v.w.b. de benamingen maar als ik praat over stopkontakt weet iedereen wat ik bedoel. praat ik over 'wandkontaktdoos'zullen er vele niet taalpuristen en niet techneuten zich mogelijk afvragen wat je nu precies bedoelt. laten we het gezellig houden!