Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-07-2010 20:17:43
Elektronica & TV

Onweer/ bliksem inslag

Ron530 schreef op vrijdag 16 jul 2010, 14:39: ook maar een duit in het zakje, een moderne elektriciteits installatie schakelt bij inslag de aardlek uit, zo snel dat het gebeurt is voor je met je ogen kan knipperen. helaas zijn er nog veel oudere installaties in gebruik met een gewone stoppenkast, dan is het zaak om eigenlijk alle elektrische apparaten van het net te halen. wat vaker nog voor komt is inslag bij verdeelkasten voor telefoon en kabel tv. inslag op deze kasten verwoesten pc's, tv's en telefoons. alle apparaten in huis uitschakelen in geen optie maar loshalen van stekers voor tv en radio en kabelmodem dan wel adsl modem heeft wel zin.

de verzekering mits deze voor inslag een vergoeding heeft zal niet moeilijk doen ook niet als je nalatig bent geweest maar bij een tweede claim wordt het een ander verhaal.

ronny.

nu we toch bezig zijn en ik me dus echt zit te verbazen over jouw verhalen ronny,
het is verplicht om een aardlek schakelaar te plaatsen ook bij oude installaties,en wel 1 aardlek per 4 groepen ongeacht of men zekeringen of automaten heeft!!!!!
een bliksem inslag schakelt inderdaad de aardlek uit ja ,maar helaas ook de rest van je elektrische installatie hij sloopt namelijk je komplete installatie.
de inslag van minimaal 30000 volt laat namelijk je bedrading smelten omdat deze maximaal 1500 volt kan verwerken en geen 30000 volt

prima hoor dat je je mening geeft maar als je kommentaar hebt op wat ik hier vertel
dan moet je wel weten waarje over praat en wat je zegt.
ik oordeel niet over dingen waar ik geen verstand van heb maar helaas voor jou is dit mijn vak en behoor ik dus te weten hoe het een en ander werkt.
onzin opmerkingen gaan mij dus iets te ver bliksem inslag is niet gevaarlijk maar de weersomstandigheden erom heen wel???????
dus als iemand getroffen wordt door de bliksem gebeurt er niets met hem of haar?
vertel dat maar aan de nabestaanden van dodelijk getroffen slachtoffers ,of zou dat door de regen zijn gekomen om de inslag heen!!!!

nogmaals ieder zijn vak