Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kamphuysen
kamphuysen - 17-07-2010 09:21:08
Geldzaken & Recht

Mag een camera zomaar?

Naar aanleiding van de antwoorden is mij nog niet alles duidelijk geworden alleen dat er dan niet opgenomen mag worden '' een andere voordeur dan die waarvan de camera is'' maw de eigenaar van de voordeur mag alleen zijn eigen grond filmen en opnemen, en niet een ander pand maar.....hoe stel je dat dan vast ?? moet je aanbellen bij een @#$% en vragen mag ik even in je apparatuur kijken hij zal mij nimmer toelaten want dat is aantasting van zijn prive leven hij mag doen en laten binnen zijn muren wat hem goeddunkt , in mijn geval zit schuin recht tegen over ons huis, op het huis van die buurman zijn buitengevel op 3.5o mtr hoogte dus die platte ronde bruinige bol gemonteerd.
normaal hangt zo,n apparaat aan een plavond bij v&d en bekijkt rondom en onder zich heen wat er zich allemaal afspeelt tussen de schappen en stellingen, die camera,s hebben een ruim bereik zijn wendbaar richtbaar en hebben een in en uit zoom, hier hangt net zo,n infrarood camera die de hele straat en dus ook overzijde afspiedt, verder nog een nieuwtje de naaste buurman heeft nu ook een camera geplaatst die nota bene ook mijn oprijpad en mijn eigen toegang tot mijn voordeur bespiedt ook dat is een flagrante inbreuk op mijn woongenot dus prive leven, ik schrijf dit op omdat ik hier een raar gevoel bij krijg mensen die camera,s ophangen zijn ergens bang voor of ze hebben geen vertrouwen, zo de waard dan is vertrouwd hij zijn gasten? in ieder geval zal er wat aan dienen te gebeuren, maar een wijkagent ach die kan er toch niets mee want ja hij belt aan en zegt wilt u de camera op uw huis eventjes anders richten, en dan nog wie controleert dat dat ook gebeurd? het lijkt mij een kwestie van regels en wie weet de wettelijke regels daar wil ik wel het mijne van weten....ik hoor graag uw waardevolle meningen en inzichten verder...met dank alvast..