Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-07-2010 10:19:27
Elektronica & TV

Onweer/ bliksem inslag

Ik trek de stekkers er eigenlijk nooit uit bij onweer (tenzij het echt te hard gaat) maar het is wel verstandiger. zelf vertrouw ik maar op de overspanning beveiligingen en ik heb sinds een paar maanden ook internet, tv en telefoon via glasvezel. het voordeel van dat laatste is dat glasvezel 0,0 last heeft van het em inductieveld van een nabije blikseminslag (het immers glas :d). dus vormt het stroomnet nog de enige bedreiging. en daarvan hoop ik dan maar dat m'n ups (noodstroom backup voor apparaten met harddisk) en eerder genoemde beveiliging.

maar wil je voor zeker gaan, dan is het absoluut verstandig om stekkers eruit te trekken. heb zelf bij m'n ouders wel eens mee gemaakt wat onweer op een boom, 5 meter van het huis, doet. overigens: is een nabije inslag echt heel sterk, dan is er zelfs een kleine kans dat ook sommige apparaten die nergens op aangesloten zijn last kunnen ondervinden.