Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-07-2010 22:33:31
Elektronica & TV

Onweer/ bliksem inslag

Hadideskundigen,
het is geen magnetisch veld, zoals vele vorige schrijvers beweren. het is een elektromagnetisch veld. en dat is heel iets anders. de bliksem is niet magnetisch, en maakt ijzer ook niet magnetisch. door een blikseminslag wordt een sterk elektromagnetisch veld neergezet dat in de omgeving alle moderne elektronika kan verwoesten. de losgetrokken snoeren fungeren als een antenne voor dit elektromagnetische veld. dit is alleen van toepassing op een inslag in de onmiddellijke omgeving. is de inslag wat verder weg in het elektrisiteits of telefoonnet dan geven de grondkabels die enorme stroomstoot door naar uw woning. in dat geval is uw apparatuur naar de knoppen door de enorme overspanning, en niet door het elektromagnetisch veld. tegen een inslag verder weg kunt u zich dus enigszins beveiligen door de stekkers eruit te trekken.
de mens zou de mens niet zijn als ze de vernietigende kracht van een elektromagnetisch veld niet als wapen gingen gebruiken.
wat is er mooier dan om bij de vijand alle communicatie apparatuur uit schakelen ?
zo bedacht men de emp bom, de electro magnetic pulse atoombom.
deze wordt op zeer grote hoogte tot ontploffing gebracht en de elektromagnetische straling vernielt alles wat met moderne elektronica is uitgerust. stel je voor: geen militaire verbindingen, geen telefoon en gsm, geen radio en tv, geen treinen, geen liften, geen computers, geen inbraakbeveiliging, geen stoplichten, geen flitspalen, geen politie, geen benzine, geen voedsel want alles met elektronica is kapot en het transport ligt stil. het enige prettige bericht: de explosie is zo ver weg dat de mens nauwelijks schade oploopt.
voorbeeld: als de bom op 400 kilometer hoogte tot ontploffing wordt gebracht dan is in de gehele vs de elektronica kapot.. dit is geen toekomst scenario deze bom bestaat al lang. en dat hebben de wapen ontwerpers geleerd van de bliksem. het enige grappige: uw oude buizen radio met radiolampen in plaats van transistors werkt nog steeds na een elektromagnetische puls. alleen wordt er niets meer uitgezonden. de russen hebben dat al vele jaren door, in deze moderne tijd werken hun militaire radio's nog steeds met ouderwetse radio buizen. vanwege de emp bom bliksems nog aan toe!