Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-09-2010 17:44:04
Huishouden & Energie

Scheurtje in bad

Let wel!
hier een mogelijk antwoord vanuit de ervaring van het repareren van polyester (kano/kajaks)
indien zo'n bad van vrijwel hetzelfde materiaal is dan die scheur v-vormig uitsteken tot wat voorbij het begin en einde van die scheur.
dan googlen op polyservice (zat vroeger in amsterdam oost) en dan halen/bestellen het (let op zeer brandbare!) reinigingsmiddel,kunsthars en losmiddel.
kunsthars moet naar verhouding met een 'harder' gemengt worden in een (door hun) meegeleverd bekertje. en dan ingegoten in die scheur waarop met dat losser ingesmeerde plastic om een gladde laag te krijgen dus..... niet teveel hars!
veel beter resultaat krijgt men als men vanaf de onderkant van dat bad kan werken!
dan gebruikt men de hars met een kwastje aan die onderzijde insmeren, dan een stukje glasmat (ruim groter dan die scheur) en dan weer deppen met de kunsthars totdat het witte van de glasmat niet meer zichtbaar is (= geheel doordrenkt met de hars.
om de kracht op te vangen van een in bad zittend persoon een aantal lagen aanbrengen waarbij elke laag goed moet zijn uitgehard.
een goede harding krijgt men pas als de omgevingstemperatuur meer is dan 18 graden.
met ietsje meer harder en met een fohn kan men het hardingsproces versnellen.
te snelle harding verzwakt echter de hechting!.

vanaf de bovenzijde is het slagen van zo'n reparatie twijfelachtig gezien de krachten op het materiaal uitgeoefend (het scheurde niet voor niets).
vanaf de onderzijde werkend kan men met succes zo'n scheur heel goed repareren.
let wel, alle gebruikte gereedschap;menghoutje,kwastje (of roller) en het bekertje kan men na elk gebruik weggooien. dus voor elke aangebrachte laag een nieuw menghoutje,bekertje,kwast of roller.

maar.......... vraag wel bij een badkamerspecialist welk soort kunststof en leg uw vraag met mijn gegeven antwoord aan hem voor (voor de zekerheid).

de vrije vogel