Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gr
grandours - 28-09-2010 19:06:14
Huishouden & Energie

Modulerende cv ketel

Ook een radson van 20 jaar oud kan al een hr ketel zijn geweest. het overschakelen naar een nieuwe hr geeft dan vaak weinig voordeel.

het moduleren van een ketel houdt in dat deze niet steeds aan of uit springt maar dat ie op een lager vermogen kan draaien bij een verminderde warmte vraag. dit heeft als voordeel dat de watertemperatuur in het systeem lager kan zijn.

we komen dan direct op een bespaar mogelijkheid. wellicht staat de watertemperatuur van het systeem te hoog ingesteld. hoe lager de watertemperatuur in het cv systeem hoe hoger het rendement en dus hoe lager het verbruik. proberen zal leren hoe laag je de temperatuur kunt instellen zonder het koud te krijgen.

succes!