Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

yv
yvonneenmartin - 29-09-2010 13:49:49
Huishouden & Energie

Modulerende cv ketel

[quote=keesdekoning schreef op woensdag 29 sep 2010, 12:41]je kunt niet zonder meer twee stookjaren met elkaar vergelijken. daarbij zal de gemiddelde temperatuur over die jaren ook moeten worden meegenomen. de winter 2008/voorjaar 2009 was warmer dan de winter 2009/voorjaar 2010. bij dezelfde ketel zou je dat laatste jaar dus meer hebben verbruikt. dat je met je nieuwe ketel minder hebt verbruikt betekent dus een redelijke rendementsverbetering.
daarnaast moet je de keteltemperatuur in de gaten houden. in voorjaar en herfst kan die lager zijn dan in de winter. dan zal je minimaal van zo'n 75 graden uit moeten gaan om te voorkomen dat de ketel te koud water door de radiatoren pompt en daardoor veel langer achtereen moet branden om het huis warm te houden.[/quote
ik begrijp wat je bedoelt.ik had er niet bij stilgestaan dat wij twee jaar geleden een zachtere winter hebben gehad. blijft het feit dat mijn broer bij een zelfde hoekwoning, stookgedrag, gezinssamenstelling en ook recent een nieuwe ketel, toch tweehonderd kuub minder gebruikt heeft. (hij woont bij ons inde straat dus daar kan het ook niet aan liggen) ik weet alleen dat hij 's nachts de thermostaat op ongeveer 10 ä 12 graden zet terwijl wij hem geheel volgens het boekje van de nieuwe honeywell thermostaat op 15 raden hebben gezet. geeft dat dan misschien zo.n groot verschil?

voor wat betreft de keteltemperatuur: de een zegt 75 graden en de ander 40 à 45. is dit laatste niet te laag i v m de legionella