Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hu
huurdam - 01-10-2010 22:30:33
Geldzaken & Recht

Definitieve aanslag huur en zorgtoeslag

Recent verschijnen er her en der berichten over deze situatie. vreemd dat dat nu (pas) gebeurt terwijl de wet al een aantal jaar in werking is. enkele weken geleden is binnen deze categorie al een item aangemaakt. kijk daar eens naar. in tenminste één geval is er kennelijk aan het bezwaar tegemoet gekomen. ik weet niet of je al bezwaar gemaakt hebt, zo niet doe dat alsnog. enerzijds zeg je dat er bezwaar is gemaakt maar anderzijds dat je geweigerd is om e.e.a. mondeling toe te lichten. dit kan niet omdat je het recht hebt 'gehoord' te worden in de bezwaarfase. desnoods kun je buiten de termijn bezwaar maken. zelf heb ik ook recent (tijdig) bezwaar gemaakt. zie ook wel waar het schip gaat stranden (of niet). beroep bij de rechter op een beroep op de zgn hardheidsclausule is ook een optie. blijft voor mij een raadsel waarom consumenten- en /of ouderenorganisaties dit niet oppakken (voor zover mij bekend).
vreemd is wel dat er geen rechtspraak (door mij in elk geval niet) te vinden is over dit onderwerp.
de herleiding naar een jaarinkomen is helaas cf wetgeving maar wel heel onrechtvaardig. zie het eerdere item voor meer toelichting.