Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 13-10-2010 18:01:51
Geldzaken & Recht

Deurwaarderskosten en de rechtzitting

Op 17 augustus geld overmaken betekent niet dat het geld er de volgende ochtend, als de dagvaarding de deur uit gaat, al binnen is bij de deurwaarder (zichtbaar bij internet bankieren). dus de kosten voor het uitbrengen van de dagvaarding zijn terecht.

bij de dagvaarding zit ook een schuldenoverzicht en dat bedrag is hoger dan het door jou betaalde bedrag, omdat er kosten bijgekomen zijn. daar staat ook nog aangegeven dat bedrag binnen 2 (?) dagen te voldaan om een rechtzitting te voorkomen.

dat heb je laten liggen en dan gaat de rechtzitting door, want niet alles is betaald. het schuldbedrag wordt dan verminderd met de betaling en - bij niet verschijnen of geen verweer voeren - word je bij verstek veroordeeld en krijgt er de zittingskosten ook nog eens bij.

dit is de uitleg van de gang van zaken. de vraag of de deurwaarder dit mag doen, doet er verder niet meer toe. de rechter heeft bevestigd met het uitspreken van het vonnis dat dit mag. en met dit vonnis word je tot betaling gedwongen, tenzij je in hoger beroep gelijk krijgt. maar die kans is nihil en brengt ook nog eens extra kosten mee.

vladja