Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 13-10-2010 19:10:36
Geldzaken & Recht

Deurwaarderskosten en de rechtzitting

Knutselfreak,

incassobureaus hebben helemaal niets te vertellen. deurwaarders wel. en als je niet alles betaalt, dan gaan ze naar de rechter.

als je:

- 8/9 augustus met de deurwaarder gebeld had, dat je de 17e zou gaan betalen, omdat er dan geld binnen zou komen, was er geen dagvaarding op 18e uitgebracht. dat hadden ze even afgewacht.

- 18/19 augustus met de deurwaarder gebeld had, dat je het verschil tussen brief en dagvaarding nog zal overmaken - omdat het bedrag van de brief al onderweg was - en je had dat gedaan, dan was er geen rechtzitting geweest.

- had je schriftelijk aan de deurwaarder laten weten, dat je het verschilbedrag bijv. de volgende maand zal betalen, omdat je na de eerste betaling geen geld meer hebt, dan was de rechtzitting door de deurwaarder uitgesteld, omdat je bereid bent te betalen. als dat bij een rechtzitting bij de rechtbank door jou ook bekend gemaakt wordt, had de rechter de zaak namelijk aangehouden, omdat bij betaling de grond onder de rechtszaak vervalt. de deurwaarder loopt dan een groot risico dat hij de kosten van de rechtszaak niet toegewezen krijgt.

als je niets doet: geen contact, geen aankondiging van betaling onderweg, een dagvaarding niet serieus neemt, misschien stilletjes denkt zo onder de extra kosten uit te komen, dan roep je de problemen zelf over je af.

dus zeur niet dat je niet in hoger beroep kunt gaan, omdat dat je teveel geld kost en je dan geen winstkans hebt. je hebt de zaak zelf laten versloffen. dat doe je nu ook weer, als je de deurwaarder geen schriftelijke bevestiging stuurt dat je eind van de maand gaat betalen. straks staat hij op de stoep om beslag te leggen of naar je baas voor loonbeslag (weet die ook dat je schulden hebt) of iets dergelijks. de extra kosten, die daaraan zitten mag je dan ook nog betalen (zonder tussenkomst van de rechter).

kom maar op met die rode duim, want dat is beslist niet wat je wilt horen.

vladja