Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marenubium - 13-10-2010 21:37:34
Geldzaken & Recht

Deurwaarderskosten en de rechtzitting

"het blijkt tegenwoordig maar wel hoe machtig deurwaarders en incassobureau's zijn, ze mogen zelfs alleen voor de kosten naar de rechter en daarna nog meer kosten mogen rekenen, terwijl ik de hoofdsom en incassokosten ( die op dat moment van betalen open stond) had overgemaakt."

nu ja, ik kan je in deze niet meer dan gelijk geven eigenlijk. heel veel incassoburo's en deurwaarders bewandelen de duistere wegen naast de wet. ze zijn inderdaad erg machtig, en proberen gewoon erg veel.
maar dit soort dingen weet je als 'leek' in de eerste instantie niet. ik ook niet. dus ze komen er gewoon mee weg. bovendien geven ze je weinig tot geen informatie hoe met bijv. een dagvaarding of een dwangbevel om te gaan (ja, "lees die regels maar na op onze site" of "dan moet u een geschil indienen" -> ja hoe dan?! zeker via een advocaat?!).

ik snap jouw frustratie in deze claudia, en door schade en schande wijs worden geldt voor iedereen. maar dat hoeft echt niet zoveel te kosten :(
schrijnend voorbeeld weer.

sterkte ermee meis!