Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vanden bosch
vanden bosch - 13-10-2010 22:59:31
Geldzaken & Recht

Deurwaarderskosten en de rechtzitting

Een dagvaarding is een officiële oproeping voor de rechtbank en die negeren is inderdaad niet slim. hoger beroep, zoals vladja aangaf, is zowieso onmogelijk omdat de grens op € 1750,00 ligt. daaronder is geen hoger beroep mogelijk.
in verzet gaan kan zin hebben maar is een weg met onbekende uitkomst. en als u verliest dan verliest u ook veel meer en als u wint, wint u vrij weinig (omdat er altijd meerkosten zijn die niet meegenomen worden in het vonnis).

u kunt echter wel degelijk nog iets doen.
u heeft op 17 augustus het verschuldigde bedrag naar de gerechtsdeurwaarder overgemaakt, naar ik hierbij aanneem middels internetbankieren. op 18 augustus ´s ochtends stond dus de betaling op de derdengeldrekening van de gerechtsdeurwaarder. desalniettemin is de gerechtsdeurwaarder overgegaan tot betekening van de dagvaarding.
nou zal de gerechtsdeurwaarder ongetwijfeld stellen dat hij zo snel de betaling niet kan verwerken, maar dat is jammer voor de gerechtsdeurwaarder want de kamer voor gerechtsdeurwaarders heeft al eerder besloten (ik ga nog op zoek naar de beschikking voor u) dat een gerechtsdeurwaarder zijn administratie dan maar scherper moet doen - het betrof in het geschil een zaak waarin de gedaagde de dag voor de zitting het geld op de rekening van de gerechtsdeurwaarder had bijgeschreven en de gerechtsdeurwaarder de zaak toch doorgang had laten vinden-.

om het netjes te doen kunt u eerst een klaagschrift sturen naar de gerechtsdeurwaarder zelf die de betekening van de dagvaarding heeft gedaan. hem wijzen op het feit dat op 18 oktober het volledige bedrag stond bijgeschreven op zijn derdenrekening en hij dus niet over had mogen gaan tot betekening van de dagvaarding.
mocht de gerechtsdeurwaarder van geen wijken weten dan kunt u dreigen met de gang naar de kamer voor gerechtsdeurwaarders en deze stap vervolgens ook daadwerkelijk nemen.

zet druk op de ketel bij ze. ik heb ze al eerder op de knieën gekregen.

zoals gezegd komt de beschikking nog waarna u kunt verwijzen.