Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 15-10-2010 23:25:03
Geldzaken & Recht

Deurwaarderskosten en de rechtzitting

Marenubium,

ljn:yb0102

als je al het verschuldigde geld betaalt binnen de termijn, die daarvoor gesteld is, dan ben je niet meer in gebreke.

in deze zaak had de deurwaarder de schuldenaar de mogelijkheid gegeven alles te betalen tot op de dag voor de rechtzitting. dat heeft de schuldenaar gedaan op de dag voor de rechtzitting. de rechtzitting is toen toch doorgegaan en dat had dus niet mogen gebeuren. slordig van de deurwaarder. daarvoor is hij ie op z'n vestje gespuugd (berispt).


--------------------------------------------

betalingsbereidheid is wat anders, dat is niet daadwerkelijk betalen van het verschuldigde bedrag.

--------------------------------------------

je kunt een betalingsregeling treffen, als de andere partij daarmee instemt. kom je de afgesproken betalingsverplichting niet na (en dat is ook te laat betalen), dan hoeft de eisende partij (volgens het burgerlijk wetboek nr. 6, artikel 83) je niet weer eerst jou in gebreke te stellen (je komt de verplichting niet na), maar mag de eisen partij gelijk doorgaan met maatregelen te nemen zoals dagvaarden.

vladja