Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ft
ftdegroot - 25-11-2010 08:49:55
Geldzaken & Recht

Huurcontract cv ketel

Dag edith,

ten eerste heb je geen overeenkomst met het gasbedrijf en ben je geen partij, die tot naleving is verplicht.
het gasbedrijf dient zich te richten tot de vorige eigenaar , echter.....ongetwijfeld heeft het gasbedrijf het recht de ketel te verwijderen en de vraag is of jij daar op zit te wachten.
het meest praktische is om het gasbedrijf voor de keuze te stellen: de ketel te verwijderen als zijn hun eigendom of over te nemen ( in eigendom) door jou tegen een concreet genoemd bedrag ( levensduur is gemiddeld 15 jaar, dus nu is 1/3 van de waarde redelijk te noemen : even internet op om uit te zoeken wat de ketel plus installatie nieuw kost).
geef ze een redelijke bedenktermijn van 21 dagen en stel dat daarna de ketel na overleg. doch uiterlijk binnen 2 maanden verwijderd dient te zijn zonder schade aan de woning toe te brengen ( dat zet ze onder druk)
bereid je voor op de aanschaf van een nieuwe ( de btw is verlaagd van 19% naar 6% zie link http://www.geldenrecht.nl/artikel/2010-11-25/lage-btw-tarief-geldt-niet-voor-alle-verbouwingen ) voor het uiterste geval.
ik schat in dat men het niet zo ver laat komen, omdat de ketel voor hen weinig waarde heeft en demontage geld kost.
je kan dit zo doen, omdat je geen overeenkomst hebt en niet verplicht bent tot overname, zij het dat je accoord aan de makelaar (getuige) tegen je kan werken.
gewoon je poot stiijf houden en feitelijk onderhandelen, is een goede strategie.
veel succes !