Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 25-11-2010 14:22:50
Geldzaken & Recht

Schenkingsbelasting?

Vladja,
groot misverstand van de en/of rekening is wel dat als er 1 persoon geld op stort, de ander daar automatisch eigenaar van is. dat is zeker niet het geval. je blijft namelijk eigenaar van het geld dat jij op een en/of rekening stort of dat ten behoeve van jou daarop gestort wordt (denk aan loon, pensioen e.d.) een en/of rekening geeft een alleen maar een mogelijkheid om aan ieder van de rekeninghouders bevrijdend te betalen. zegt dus helemaal niets over wie eigenaar is van het saldo op die rekening.

daarnaast keert staatloterij grote prijzen niet contant uit, maar via bankverkeer. als jij ineens een aanzienlijk bedrag op je rekening hebt staan, gaat de belastingdienst dat opvallen. als kort daarna je saldo lager is geworden en dat van je kinderen veel hoger, dan gaan ze zeker vragen stellen. alsnog zul je dan schenkbelasting moeten betalen en zeer waarschijnlijk ook nog een boete.