Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nikkee - 10-12-2010 15:06:21
Huishouden & Energie

Expansievat op zolder, cv in bijkeuken

[quote=ron530 schreef op vrijdag 10 dec 2010, 14:50]naar mijn bescheiden mening is de hele opstelling verkeerd. de ketel is nu gesitueerd in de bijkeuken en heeft nogal wat energie nodig om de bovenliggende verdiepingen te verwarmen. het expansievat zorgt voor een gelijke druk in het systeem waar deze geplaatst wordt maakt weinig uit.

ben ik met je eens. maar onze zolder is maar 150 cm hoog en volgens de nieuwe bouwschriften mag een cv daarom niet op zolder, schijnt er minimaal 180 cm te moeten zijn. hij hing eerst op de overloop, maar omdat wij de badkamer aan het uitbreiden zijn, is daar geen plek meer voor. daarom de cv in de bijkeuken. daarnaast is het huis nu goed geïsoleerd en is er in de slaapvertrekken niet veel extra warmte nodig. al was het voor de badkamer natuurlijk wel idealer geweest om boven de cv te hebben, daar wordt het meeste warme water verbruikt.

nou zie dat de meningen nogal al verdeeld zijn over de plek van het expansievat. zou het trouwens ook nog schelen in energiekosten als deze dichter bij de cv zit of maakt dat geen verschil?