Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

al
aletius - 16-12-2010 09:43:08
Geldzaken & Recht

Oude spaarbankboekjes

@nbw

tja, dat is lekker dan. dus of mijn ouders moeten wachten tot ze dood zijn en wij het gaan opvragen als boedel in een erfenis (zie opmerking jannyholtrop) omdat niemand uren in de systemen wil zetten terwijl de bank het kleine kapitaal bij een normale uitzetting had kunnen en (nog steeds) laten renderen op minimaal 3.5% per jaar. cumulatief is dat natuurlijk wel een bedrag.

over de melding dat het saldo van het boekje stond geprint en werd bijgeschreven bij aanbieding, dat is nou net waar het om gaat. mijn ouders waren klant en de overname werd gedaan door een partij waar ze ook klant waren. dat overschrijven is niet gebeurd en nu moet ik het utrechts archief in om uit te zoeken hoe de communicatie toen gelopen is. aangezien tentijde van overgang de documenten er nog wel zijn. maar je begrijpt wel dat ik het gezien de tijd die het kost en het te vorderen bedrag nog moet afwegen te doen.

ik vind het gewoon principieel fout dat tegoeden bij opheffing van bedrijfsvoering of overgang niet toekomen aan de rechtmatige eigenaren. mijn ouders waren immers al die tijd gewoon 'te vinden'. hier in het westen noemen wij ons een beschaving maar het resultaat van bloed en zweet wat in vertrouwen is neergelegd als een appeltje voor de dorst is een steen in hun maag gebleken.

juridisch dus gewoon een dramatische slechte positie. de uitspraak in ljn-ab1633 tegen rabobank stemt mij in ieder geval wel wat geruster en alleen daarom al zou ik toch een juridische gang wagen


ik zou overigens iedereen willen adviseren de opgelopen rente van langjarige deposito's afgesloten bij fortis bank en nog lopend, op te vragen. onze tien-jaars werd met een resttermijn van 2 jaar, overgeheveld naar abn zonder rente. daar moesten wij nog om vragen ook....



ps: je zal maar 20 jaar deposito hebben afgesloten en na 10 jaar erachter komen dat je nog rente krijgt.