Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 21-12-2010 13:25:37
Geldzaken & Recht

Huis tijdelijk verhuren

Mator,
omdat op het moment dat de rente niet meer betaald wordt, de hypotheekhouder met een huurder wordt geconfronteerd en deze huurder er niet zomaar uit kan zetten. dat kan wel als in de hypotheekakte het zogenaamde huurbeding is opgenomen en er geen toestemming is verleend. zonder dit beding of na gegeven toestemming, krijgt de hypotheekhouder de huurder er dus niet zomaar uit en zal de woning in verhuurde staat moeten aanbieden op de veiling. als je je bedenkt dat een woning op een veiling al veel minder opbrengt dan normaal, dan kun je ook bedenken dat in zo'n geval dezelfde woning in verhuurde staat bijna onverkoopbaar is. de veilingkoper heeft immers geen inzage in het betalingsgedrag van de huurder.

daarnaast is het een bekend gegeven dat eigenaren over het algemeen netter omgaan met hun woning dan huurders. een huurwoning is daardoor ook minder waard dan een koopwoning.