Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 12-01-2011 17:20:10
Geldzaken & Recht

Erfenis

Patio,
je geeft zelf in je laatste bijdrage al antwoord op je vragen. moeder mag schenken wat en aan wie ze wil. dat is haar vrije keuze. tenzij aantoonbaar is dat moeder niet meer weet wat ze doet en dus eigenlijk onder bewind gesteld zou moeten worden, kun je hier niets tegen doen. is moeder geestelijk achteruit aan het hollen, dan moet je zo snel mogelijk moeder onder bewind laten stellen. in dat geval kunnen er niet zomaar meer schenkingen gedaan worden zonder de kantonrechter meekijkt.

voor de schenking van de legitieme portie kan alleen maar gekeken worden naar het testament dat je moeder gemaakt heeft en of daardoor je legitieme portie geschonden wordt. anders niet.