Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 14-01-2011 09:33:52
Huishouden & Energie

Levensduur motor whirlpool vaatwasser

[quote=haverdreef95 schreef op vrijdag 14 jan 2011, 07:25]
levensduur mag toch langer zijn dan 3,5 jaar?

wie heeft je dat wijs gemaakt?

volgens de wetboeken (dus de wet en wetgeving) dient het product te voldoen aan de koopovereenkomst (de overeenkomst.)
als er een garantieperiode vermeld is, is dat van toepassing, met daarbij rekening houdend de uitspraken van de winkelier en fabrikant op wat voor manier dan ook.

dus als op die machine 3 jaar garantie zit, en na 3,5 jaar gaat er iets mis, dan heb je na 3,5 jaar geen recht op garantie.

vaak hoor je dat er een wettelijke garantie is en dat het product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee moet gaan. dat is complete onzin.

wat wel waar is, is dat de verkopende partij gedurende de gemiddelde levensduur aansprakelijk is voor als het product niet volgens de koopovereenkomst is. de non-conformiteit genaamd.

de vraag bij deze is, of de machine aan de koopovereenkomst voldoet. het antwoord hierbij is ja.

dus dient in deze geval de verkopende partij zorg te dragen voor kosteloze reparatie of vervanging? ligt aan het feit wat er in de koopovereenkomst is vastgelegd en wat de uitspraken zijn van de fabrikant of winkelier. is er alleen aangegeven dat de garantie 3 jaar is en voor de rest niets, dan voldoet de machine aan de koopovereenkomst en hoeft de verkopende partij het probleem niet kosteloos te verhelpen.
dit is volledig volgens de wetboeken.