Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 07-02-2011 14:02:40
Geldzaken & Recht

Naamsverandering

[quote=audb schreef op maandag 7 feb 2011, 13:49]"na echtscheiding en huwelijk met tweede echtgenote heeft hij de dochters van deze tweede echtgenote wettelijk aangenomen"

dus wettelijke erkend als zijnde zijn eigen kinderen als zijnde de biologische vader en daar mee zijn het voor de wet ook erf dragers.

maar over erfrecht valt heel wat te lezen op internet maar kinderen onterven is niet zonder meer mogelijk ook niet meer bij testament.

wel mogen de (ex) kinderen na overlijden de erfenis "verwerpen" iets wat ik zelf nu zo viermaal heb moeten doen.....



door erkenning wordt je nooit en te nimmer ineens biologisch vader, alleen juridisch ouder. biologisch vader worden kan alleen na een actie tot vaststelling van vaderschap. daarvoor zijn dna tests nodig. erkenning kan alleen als er nog geen vader is geweest die dat al gedaan heeft.

uit niets is nog gebleken of er sprake is van een juridische adoptie of erkenning. alleen nog maar naamswijziging.

over ufo's is ook veel te lezen op internet. kinderen zijn namelijk heel goed te onterven middels een testament. een kind kan (let wel: kan) een beroep op zijn legitieme portie doen, maar moet hier zelf binnen 5 jaar na het overlijden van de erflater een beroep op doen.

een kind dat een erfenis verwerpt, moet kosten maken bij de rechtbank. daarnaast komen de kinderen van dat kind in de plaats. ook niet altijd aan te raden.