Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henri1942 - 09-02-2011 13:01:16
Elektronica & TV

Koelkast ariston maakt vreemde geluiden

Hallo top 100,

het inderdaad onder andere yete wijten aan de koelvloeistof. bij het gebruik van freon als koelvloeistof kon er met andere lagere druk in het systeem gewerkt. tegenwoording wordt een mengsel van butaan en propaan gebruikt, dat een hogere druk in het systeem vraagt.
het nare en dus vervelende gevolg van deze door de milieu eisen ingegeven verandering is een aanmerkelijk luidruchtiger koelsysteem.
daarnaast maken ook de moderne compressoren(motor) veel meer lawaai.
hier is helaas geen oplossing voor.
als voorbeeld kan dienen dat bij mij inmiddels de zesde miele inbouw koel-diepvrieskast is ingebouwd. ik moest de keukenkast waar de kast in geplaatst is voorzien van extra geluiddempende platen aan de binnenzijde aan de zijkanten en onderzijde. nu is het geluid enigszins aanvaardbaar, maar niet vergelijkbaar met een kast met freon.

het argument had u maar een duurdere moeten kopen slaat dus nergens op..

de hotpoint kast die u gekocht heeft komt vermoedelijk uit italiƫ en is geproduceerd bij merloni.

helaas geen beter bericht
groeten
henri1942