Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

in
interland - 18-02-2011 17:14:28
Huishouden & Energie

Dubbel glas zit vocht tussen

Veel antwoorden, meestal grotendeels correct. er moet een verschil gemaakt worden tussen garantie op glas, op plaatsing en eventueel verzekeringen.
de voorwaarden van het gni ( garantiefonfds nederlands isolatieglas ) zijn in grote lijnen: de eerste 5 jaar na plaatsing is het vervangen * van een lekgeslagen ruit geheel zonder kosten voor de klant , daarna moet er per ( gedeelte van een) jaar 15 % van de (huidige!) kosten betaald worden ( dus na 7,5 jaar 45 %). dit zijn de kosten voor het vervangen van het glas, niet de kosten voor schilderwerk etc. er zijn fabrikanten die andere termijnen aanhouden, maar de meesten houden zich aan deze richtlijn. probleem is echter dat de garantie alleen geldt indien de plaatsing volgens nauwkeurig omschreven voorwaarden is geschiedt. als er een ruit geleverd wordt en deze wordt in een kozijn geplaatst dat niet wordt onderhouden, ( bijv. houtrot na 5 jaar na plaatsing) heeft u geen enkele aanspraak! ook als de ruit niet juist geplaatst wordt heeft u geen recht op garantie door de glasfabriek maar moet u de plaatser aanspreken met uw klacht. ( en hopen dat deze nog bestaat en bereidt is de ruit te vervangen). m.b.t. de verzekering: vocht tussen de ruiten is in het algemeen niet gedekt, een gebarsten ruit vaak wel. bij een verzekering is wel vaak ook het schilderwerk etc. gedekt. overigens is de oorzaak van vocht tussen de ruiten vaak heel moeilijk vast te stellen waardoor dit regelmatig tot discussies voert. het beste is dan met de leverancier tot een compromis te komen; uiteindelijk krijgt u ook weer een nieuwe ruit zonder krassen, waarschijnlijk een hogere isolatiewaarde en in principe ook weer 10 jaar ( afbouwende) garantie.