Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 23-02-2011 18:46:52
Geldzaken & Recht

Bijenkorf en garantie op kleding die kapot gaat na 1 jaar

Die dress 4 less site geeft aan dat ze een outlet zijn. dat houd dus in dat het oude overgebleven voorraad is. dat kunnen ze goedkoop aanbieden omdat het geen actuele collectie is. als hillfiger dit zou doen met een nieuwe collectie maken ze hun eigen merk kapot.

ook ik doe kleding inkopen op beurzen en kan je vertellen dat voor winkeliers de prijs meestal niet 3x over de kop gaat. hilfiger zelf maakt in deze gevallen veel winst op het artikel maar voor de winkelier valt dat best mee. het zijn vooral de concerns zoals c&a, vera moda, promiss h&m waar artikelen wel tot 7 x over de kop kunnen gaan. dit omdat zij geen tussenhandel meer hebben. zij kunnen direct in china bij fabrieken orders ingeven en zodoende een lage inkoopprijs rekenen. voor winkeliertjes zit er altijd nog een tussenhandel in groothandels. om deze reden hebben concerns ook het hele jaar door sale-aanbiedingen. als een artikel 7x over de kop gaat kan je makkelijk zeggen dat het je het 50% afprijst want dan maak je nog veel winst.

ik heb de vestjes van vero moda zelf zien liggen in een fabriek in een china, ze hadden er 3 euro kosten aan en ze werden verkocht voor 17.95 o_0

daarnaast willen mensen qua merken ook graag bedonderd worden. wij verkopen ook een bepaald merk en dat bedrijf heeft dochtermerken die wij niet verkochten. dan kochten wij de voorraad op van het dochtermerk alleen moesten we het label eruit halen en een ander label erop zetten. dan hoor je klanten dus serieus zeggen ' goh het lijkt op dit/dat merk maar je voelt het verschil wel hoor' terwijl het gewoon dat merk is alleen de prijs is veel lager omdat het overgebleven is. bij een merk betaal je voor het beeld wat je wilt uitdragen en het zegt niks over de kwaliteit van het artikel.