Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zonnetje69
zonnetje69 - 23-02-2011 21:00:46
Elektronica & TV

Beltariefverhoging kpn

Kpn is al jaren veel te duur, maar nu maken ze het inderdaad wel heel erg bont. als je minder wilt betalen, zou ik gewoon op zoek gaan naar iets anders. gelukkig zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden.

je kan bellen met zo'n carrier-select nummer. 1601/1649/1609 zijn dacht ik meestal de goedkoopste. nadeel is dat je dan nog steeds aan het dure abonnement van kpn vast zit.

zelf heb ik goed ervaringen met skype. heb een skype-telefoon, zodat mijn pc niet aan hoeft te staan om bereikbaar te zijn. met ring2skype krijg je gratis een telefoonnummer als van een vaste lijn. mensen die jou daarop bellen moeten na het bellen van het tel.nr. nog een code intoetsen, maar betalen daarvoor gewoon het vaste lijntarief van hun eigen abonnement. je kan betalen naar gebruik (2,2 ct/min & starttarief ca 4 ct) of een abonnement nemen bv. "onbeperkt" (fair use policy) bellen naar vast lijnen binnen nederland (5,74€/mnd). nadeel is dat je met skype geen 112/0800/0900 kan bellen.

je kan een compleet (bellen/internet/tv) pakket nemen bij een andere aanbieder. ik ken niet alle tarieven, maar dacht wel dat de meeste in ieder geval minder duur zijn dan kpn.

behalve skype zijn er nog meer "voip" mogelijkheden. bijv voipbuster of budgetphone. bij die laatste krijg je in ieder geval gewoon een vast nummer, je kan hiermee wel 112/0800/0900 bellen en "onbeperkt" (fair use policy) vaste lijnen in nl bellen kost hier 9,50€/mnd. je kan je eigen telefoon gebruiken, maar je hebt wel een apparaatje nodig om hem op je internet-netwerk aan te sluiten. ik heb hier zelf geen ervaring mee, dus weet niet hoe de kwaliteit is.

genoeg mogelijkheden zo om je voordeel mee te doen...