Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-03-2011 11:45:35
Winkels & Webshops

Aanduiding "naturel".

Conny2 schreef op vrijdag 11 mrt 2011, 11:03: niet elke biologische winkel verkoopt vlees(waren). bovendien zijn die toevoegingen vaak helemaal niet nodig en de klant vraagt er ook niet om.
het lijkt wel of de vleesverwerkers met vlees veel mogen goochelen, op de verpakkking van worst die ik laatst wou kopen stond 3 cm kleine lettertjes met e-nummers en de duitse biefstuk was voor een deel plantaardig (stuiterbalvlees).

dat laatste heb je nu ook met het "extra mager gehakt" van de albert heijn - dat is deels plantaardig, en daar vraagt de klant wel om, want die wil een bepaalde hoeveelheid kunnen eten en tòch minder vetten en dergelijke binnen krijgen. dus in plaats van een kleinere portie te eten, kun je - als je dat wilt - dat 'extra mager' spul eten en ja, dan is een deel plantaardig. er zijn mensen die dat willen eten (en het is ook aangekondigd, en het staat op de verpakking).
overigens is in de wet behoorlijk goed voorgeschreven wat wel en niet mag met vlees.
vergis je niet in de e-nummers: sommige mensen denken dat alle e-nummers kunstmatig en/of schadelijk zijn, maar ja e-300 is bijvoorbeeld simpelweg vitamine c, e307 vitamine e, beiden gebruikt als antioxidant tegen het ranzig worden van vetten.
complete lijst zie hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/lijst_van_e-nummers
meer info zie hier: http://www.food-info.net/nl/e/e000.htm