Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-03-2011 23:34:05
Winkels & Webshops

Aanduiding "naturel".

Brigden schreef op dinsdag 15 mrt 2011, 23:21: ftm schreef op dinsdag 15 mrt 2011, 23:00: en dan dat gedoe over die e nummers, alsof het vergif betreft.
ve tsin is een al zeer oud product uit de japanse en chinese keuken. het wordt gemaakt uit zeewier (kan het "natuurlijker"?) en geeft aan eten een hartige smaak.
het heeft een chemische formule (natriumglutamaat) net als (zee) zout, dat natriumchloride heet.
wat is daar mis mee? wordt iets minder "natuurlijk" als je het chemisch definieert?
volgens sommigen wel, want ve tsin heeft een e nummer, nl. 621.
het heeft dezelfde functie als zout en peper: het versterkt de smaak van eten.
is eten soms pas "natuurlijk" als je het met niets bereidt?

het is natuurlijk kletskoek, want elke stof kun je chemisch ontleden en definiëren.
de mensen die kritiek hebben op "chemische" stoffen hebben zelf meestal het minste verstand van chemie.
maar ze hebben er wèl een mening over en ze worden daarbij kennelijk niet gehinderd door enige kennis over de materie.

vé tsin, misschien ben ik de enige, van dat e 621 nummer krijg ik altijd hartkloppingen. is géén verbeelding van me maar is medisch onderzocht. vandaar dat ik geen chinees meer kan eten. ben er allergisch voor. jammer. maar de meeste toevoegingen zijn eu goedgekeurd, dus als vragensteller met naturel: totaal niets toegevoegd, tja dan wordt het wat smakeloos. net als het eitje zonder zout.

beste bridgen,

mijn zus geeft dezelfde klachten aan maar als je de wetenschappelijke literatuur er op napluist blijkt dat er over ve tsin géén wetenschappelijk bewijs is dat het zulk soort klachten veroorzaakt.
natuurlijk kun je ergens allergisch voor zijn, maar dat kan ook voor een ander "natuurlijk" product zoals melk.