Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loreleigil
loreleigil - 26-03-2011 14:08:13
Geldzaken & Recht

25 jaar te laat maar eindelijk

@pino ik ben het eens dat een rijbewijs eerder moet worden ingetrokken. het toegestane promillage alcohol in het verkeer moet 0,0 worden. maar de cursus die je aanhaalt is de zogenaamde http://www.cbr.nl/10785.pp">emg cursus. da's wel meer dan een rondje rijden met een instructeur, hij duurt drie dagen en kost € 798,- die de overtreder zelf moet betalen. ik vind echter wel dat zo'n verplichte cursus vaker als 'extraatje' moet worden opgelegd.

ook kan de officier van justitie je rijbewijs niet innemen, dit doet de politie. de ovj beslist of je hem vóór je zitting terugkrijgt en vervolgens doet de rechter uitspraak. dit is een enorm gehannes en kost de belastingbetaler veel geld. dit kan allemaal sneller als de ovj zelf mag bepalen dat het rijbewijs ingetrokken wordt en niet de rechter.