Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

badclusters
badclusters - 29-03-2011 13:09:12
Geldzaken & Recht

25 jaar te laat maar eindelijk

[quote=toolboy schreef op vrijdag 25 mrt 2011, 18:42]copyright 2010, novum
nog meer gecontroleer door de overheid het word een aardige politiestaat en de mensen vinden het nog goed ook straks krijg je looppuntjes en dan moet je een jaar in huis blijven voor straf wat een onzin doe je bmw,mercedes,sportwagen maar weg want de lol is weg hier waardeloos land

om: geef iedereen puntenrijbewijs

(novum) - alle nederlanders moeten een puntenrijbewijs krijgen dat bij te veel verkeersovertredingen wordt ingetrokken. dat staat in een advies van het om aan minister van infrastructuur en milieu melanie schultz van haegen (vvd) en minister van veiligheid en justitie ivo opstelten (vvd).

wie in vijf jaar twee keer wordt gepakt voor rijden onder invloed, bumperkleven of te hard rijden, raakt minimaal zes maanden zijn rijbewijs kwijt. die termijn kan oplopen tot een heel of zelfs anderhalf jaar.

in het advies staat volgens de krant dat automobilisten hun voertuig moeten laten staan als ze negen punten hebben verzameld. te hard rijden binnen de bebouwde kom kost vier punten en een ongeluk met een slachtoffer zeven.

volgens het advies moet het rijbewijs de vorm krijgen van een vergunning, zodat er bij het intrekken ervan geen rechter meer aan te pas hoeft te komen. wie te veel punten heeft, raakt automatisch zijn rijbewijs kwijt. het centraal bureau rijvaardigheidsbewijzen zou de punten moeten bijhouden.

"er komt een moment waarop betrokkene de vergunning heeft verspeeld", staat in het advies. "de maatschappij moet dan beschermd worden tegen diegene die door zijn rijgedrag en/ of ongeschiktheid een gevaar vormt voor zichzelf en anderen."

de bovag, de belangenorganisatie van de autobranche, is in grote lijnen goed te spreken over het advies. "als dat slim en goed wordt uitgevoerd, zal het zeker bijdragen aan de verkeersveiligheid." bovag ziet graag dat automobilisten de mogelijkheid krijgen hun strafpuntentotaal te verminderen door een opfriscursus te volgen bij een professionele rijschool. de organisatie gaat dat idee zo snel mogelijk bij het ministerie onder de aandacht brengen.

"je moet wel zorgen voor voldoende draagvlak", zegt roger keijbeck, voorzitter van bovag rijscholen. "dus niet elke drie kilometer per uur te hard op een 120 kilometerweg meetellen, maar vooral zaken als alcohol, te hard in de bebouwde kom, en door rood licht rijden."

© novum

hehe eindelijk.
25 jaar eerder en er waren veel minder verkeersslachtoffers geweest.,maar gelukkig eindelijk.