Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 30-03-2011 23:44:42
Geldzaken & Recht

25 jaar te laat maar eindelijk

[quote=moeder56 schreef op woensdag 30 mrt 2011, 19:20]

ondanks dat het verschrikkelijk is dat deze kinderen zijn doodgereden, had het niets uitstaande met het onderuitgezakt zitten van de bestuurder. het had ermee te maken dat deze kinderen op een plek speelden waar de chauffeur ze niet kon zien. hij reed niet te hard en ook een andere zithouding had het niet kunnen voorkomen. en daarom is hij vrijgesproken. hij heeft ongetwijfeld evengoed (emotioneel)levenslang.
dus dit voorbeeld is totaal niet gepast en dus de conclusie evenmin.

geachte moeder,

niet om een schuldige te zoeken, slechts om het "ongeluk" te analyseren.

als een automobilist geen overzicht heeft op het voor hem liggende wegdek en zijn snelheid niet aanpast neemt hij het risico dat er iets op de weg kan liggen/aanwezig kan waardoor een botsing onvermijdelijk wordt.

(tijdens autorijles nummer 1 wordt dit, als het goed is aan je geleerd).

dus, altijd snelheid aanpassen bij onoverzichtelijke situaties zodat je bijtijds tot stilstand kunt komen.

ik denk dat de rechter nu erg mild is geweest, omdat de 22 jarige (onervaren) automobilist dit zijn hele leven met zich mee zal dragen...

ik denk dat een ervaren autobestuurder in een soortgelijke situatie gewoon gestraft had geworden door de rechter, omdat er een onverantwoord risico is genomen door geen snelheid te verminderen.

groet,