Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
ditkantochnie - 06-04-2011 12:58:13
Elektronica & TV

Hema high speed charger type 57043

Van de hema consumentenservice ontving ik vandaag dan bericht:



hiermee bevestigen wij de ontvangst van uw brieven en kunnen u naar aanleiding hiervan als volgt informeren.




bij navraag bij onze kwaliteitsafdeling hebben wij vernomen, dat wat op de metalen mantel, onder de kunststof isolatie, gedrukt staat niet de daadwerkelijke capaciteit hoeft te zijn.



indien een afwijkende batterij wordt gebruikt, raakt een apparaat niet defect. bij relatief kleine afwijkingen is dit ook niet nadelig voor de lader.

bij toepassing van meerdere batterijen in een apparaat dient de capaciteit van de batterijen wel overeen te komen. kleine afwijkingen zijn toegestaan.



daarnaast delen wij u mede, dat een snellader de batterij altijd minder vol laadt dan een lader die minder snel de batterij laadt.



voor wat betreft uw opmerking, dat hema de juiste informatie op de verpakking dient te vermelden, delen wij u mede dat de oplaadbare batterij goed is geëtiketteerd. hema kiest ervoor om de daadwerkelijke capaciteit en niet een gepimpte capaciteit op te geven.



tevens delen wij u mede, dat onze kwaliteitsafdeling vermoedt, dat uw lader defect is.



wij vertrouwen u hiermee geïnformeerd te hebben.




met vriendelijke groet,


hema consumentenservice

ik heb hierop geantwoord:

beste hema consumentenservice,

110406

dank u voor uw anwoord.

omdat u vermoed dat het oplaadapparaat (high speed charger type 57043) defect is kunt u mij wellicht ook mededelen wat de door u getolereerde oplaadafwijking tussen de beide genoemde oplaadapparaten is (universal nicd & nimh battery charger with discharger).

ik heb beide apparaten langer dan 2 jaar geleden bij u gekocht. ik vermoed dat ik ze 3 jaar geleden heb gekocht, ik heb de aankoop bonnen niet meer, alsook geen garantie. ik weet dat de high speed charger nooit naar behoren heeft gepresteerd (ik ben 2 jaar geleden op 'n andere lithium ion camera overgestapt .. en wilde de genoemde batterijen en opladers nu gebruiken voor geluidsopnames buitenshuis in het voedingspack van 'n usb apparaat .... de pc ontkoppelt het usb apparaat automatisch bij onvoldoende voeding .... zodoende weet ik dan ook dat de oplaadverhouding tussen beide apparaten bij mijn tests precies 1:3 =.

met vriendelijke groet