Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-04-2011 16:45:30
Huishouden & Energie

Huren of kopen verwarmingsketel?

Kijk eens op google en u wordt overladen met informatie. er zijn geen slechte ketels allleen maar slechte ervaring. een hr ketel is zondermeer de beste keuze met de stijgende energieprijzen en het type hangt geheel af van uw eigen comfort-eisen en aantal personen.

kopen en huren heeft ook beiden zijn voordelen. een beetje service abonnement voor jaarlijks onderhoud en kontrole kost veelal tussen de 150 en 300 euro per jaar inclusief voorrijden en materiaal. de gemiddelde huurprijs van een ketel bedraagt tussen de 25 en 40 euro per maand, dus u kunt zelf beslissen of dit rendabel is, gedurende de eerste paar jaren wel (veelal zitten de eenmalige installatiekosten om de ketel te plaatsen in dit huurtarief opgenomen) daarna gaat u en paar jaar iets meer t.o.v. een koop cv betalen, maar als na 12 - 16 jaar de ketel weer door een nieuwe cv ketel moet worden vervangen is per saldo een huur-ketel wel weer erg fijn. nadeel is wel dat bij verkoop van een woning vak de huur-ketel een probleem kan zijn voor de nieuwe eigenaar die misschien geen huur-ketel wil hebben. de ketel moet dan worden verwijderd en soms moet u hiervoor gaan betalen. raadpleeg hiervoor een ergergiebedrijf o.a nuon of tempus (eneco) ik heb in 8 jaar al 3 x het duurste onderdeel vervangen gekregen (3-weg klep blijft hangen) -werd direct dezelfde dag vervangen en dit in hartje winter ! -, dus ik ben blij geweest om de ketel te huren.
succes !!