Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-04-2011 22:48:46
Huishouden & Energie

Huren of kopen verwarmingsketel?

Je kunt zelf een ketel kopen, bv bij warmteservice, kunnen je ook adviseren inzake ketel en hoe lang het ongeveer duurt om te vervangen. regel een loodgieter en spreek een vaste prijs af. de zgn. totaalinstallaties kosten al gauw € 1800 tot € 2000 terwijl je een goede ketel koopt voor rond € 800,00. het is meestal verstandig om ook het expansievat te vervangen, vat kost ongeveer 3 tientjes.
wij hebben zelf een intergas. draait nu bijna twee jaar zonder problemen.
"de dubbele twee-in-één warmtewisselaar van de intergas kombi kompakt hr-ketel is de afgelopen jaren uiterst betrouwbaar gebleken. intergas onderstreept deze betrouwbaarheid met een garantie van maar liefst 15 jaar op dit cruciale onderdeel. door het ontbreken van een driewegklep is een grote bron van storingen verdwenen".
dus een onderhoudscontract is ook niet echt nodig. je kunt hem eens in de twee jaar laten schoonmaken door de loodgieter.