Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-04-2011 13:28:26
Huishouden & Energie

Huren of kopen verwarmingsketel?

Wat iemand moet kiezen huur- of koop is wel een erg lastige. nu heb ik mijn derde ketel door koop in 12 jaar. dit heeft te maken met twee woningen. de eerste woning had ik een ketel waar men ruim 100 keer, zonder overdrijven, bij is geweest. alles wat te vervangen was is een aantal malen vervangen. dit was niet zo'n probleem qua kosten omdat ik een onderhoudscontract had inclusief voorrijden en onderdelen. uiteindelijk was ik de storingen zo ongelooflijk zat dat ik een nieuwe hr ketel kocht. daar heb ik maar een half jaar plezier van gehad omdat ik onverwacht ging verhuizen naar een nieuwbouw woning. op het moment dat ik dit aan het schrijven ben zijn er drie mannen bezig om te kijken of ze eindelijk de problemen eens kunnen oplossen die ik nu al weer 4,5 jaar ervaar. ook bij deze ketel is men al een keer of 30 geweest. ik heb een onderhoudscontract voor voorrijden, arbeid, maar zonder onderdelen. (krijg ik nu nog steeds op garantie omdat de storing vanaf het begin hier aanwezig waren) het onderhoudscontract kost mij €110.- per jaar. mijn volgende ketel wordt een huurketel, gewoon omdat ik geen zin meer heb in alle kosten die ik mogelijk in de toekomst kan gaan krijgen. nu is het alleen ergernis, maar daarvan besef ik ook dat dat pech is die je ook kan hebben bij huur.
er is hier geen wijsheid te bieden: koop kan voordeliger zijn als je niet te veel pech hebt, huur kan juist bij veel pech voordeliger zijn. de ergernis heb je bij pech bij beiden. kijk vooral goed rond welke hr ketels bekend staan voor weinig storingen. nieuwe modellen zijn leuk, maar door gebrek aan ervaring zijn deze niet uitontwikkeld, daar ben ik nu zelf slachtoffer van. succes met je zoektocht.