Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Energieverhoging

Beste andregld,

de prijzen kunnen in de loop van een jaar veranderen. dat komt bijvoorbeeld door andere inkoopprijzen en/of door maatregelen van de overheid.

de tarieven worden enkele malen per jaar vastgesteld. bij de berekening van de jaar- en eindafrekening van de klant, houden wij voor gas, elektriciteit en warmte rekening met de verschillende tarieven die gelden voor bepaalde perioden.

het energieverbruik van de klant wordt verdeeld over de perioden van het jaar. dit gebeurt voor gas met behulp van de zogenaamde graaddagen. voor elektriciteit worden hiervoor elektradagen gebruikt. het resultaat van de berekening is een gemiddelde prijs die wordt afgedrukt op de jaarafrekening.

deze manier van berekenen garandeert een reële verdeling van het totale verbruik over de seizoenen. aangezien dit de nauwkeurigste manier van berekenen is, passen vrijwel alle energieleveranciers deze methode toe.

kijk voor meer informatie hierover op consuwijzer http://bit.ly/irzx74

met vriendelijke groet,


suraya roos
nuon webcare