Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lapjeskat
lapjeskat - 10-05-2011 08:32:28
Geldzaken & Recht

Werkelijke kosten verzorgingstehuis

Hallo retsev

mijn opa woont al enige jaren in een verzorgingstehuis. als jouw moeder de definitieve indicatie krijgt en zij ook nog een pensioen(tje) krijgt moet je er rekening mee houden dat je dan aanzienlijk meer moet betalen.
de bijdrage wordt berekend over het inkomen van 2 jaar daarvoor. dus nu betaal je over het inkomen van 2009 de bijdrage. mijn opa heeft nog nooit extra moeten bijbetalen bij een afrekening. met de lage indicatie betaalde hij € 264,00 per maand en na een half jaar werd dat € 1854,00 per maand.
de bijdrage wordt ook bepaald door het aantal zorguren jouw moeder nodig heeft. mijn opa heeft er 20 per week.

opa heeft navraag gedaan over de werkelijk kosten voor hem. hij kreeg toen een mooi overzicht van het tehuis. de werkelijk kosten voor hem zijn € 4500,00 per maand. via de awbz worden de kosten voor tandarts, fysio, aangepaste schoenen, steunkousen, verbandmiddelen, e.d. vergoed.
alleen de kapper en pedicure moet hij zelf betalen. maar bij suikerziekte wordt de pedicure ook vergoed.

jouw moeder heeft dan ook alleen maar de basisverzekering nodig voor de zorgverzekering. dit is nog verplicht voor het geval jouw moeder ooit in het ziekenhuis terecht zou komen.