Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 11-05-2011 23:57:20
Geldzaken & Recht

Pakket niet ontvangen

Door de claim van fotocube over te nemen heeft u fotocube ontslagen van de verplichting het bestelde alsnog te leveren.

het aankomen van een pakket komt voor rekening van de verzender totdat het pakket daadwerkelijk is ontvangen door de geadresseerde.
bij zoekraken van het pakket kan de geadresseerde van de verzender alsnog levering verlangen als tussen hen beiden een leveringsovereenkomst bestaat (zoals bij u het geval was).
de schade die de verzender lijdt door het zoek raken van de eerste zending dient deze te claimen bij degene die voor de bezorging zorg zou dragen.

onverzekerde verzending zal echter nooit meer vergoeding opleveren dan de betaalde portokosten en wellicht de kosten die zijn gemaakt om de klacht in te dienen.

dat u bij het overnemen van de claim van fotocube niet wist dat deze vergoeding zo laag zou zijn kunt u dhl niet verwijten. u had u beter moeten inlezen voordat u de claim overnam.

een complicerende faktoor is ook het antwoord op de vraag of de door u genoemd "sleutelovereenkomst" een adres- of een persoonsgebonden overeenkomst is. in het eerste geval is de verklaring van de bezorger dat hij het pakket heeft geplaatst in de postkist en deze vervolgens heeft afgesloten waarschijnlijk voldoende om te kunnen stellen dat dhl aan haar verplichtingen heeft voldaan.
u kunt dan alleen nog maar aannemen dat een onbevoegde derde de kist heeft geopend en uw pakket heeft gestolen. u kunt dan alleen aangifte doen bij de politie. dhl noch fotocube zijn dan te verplichten tot het vergoeden van de schade cq hernieuwd levering.