Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 17-05-2011 10:32:34
Huishouden & Energie

Stand by


hallo vegalibre,

dat heeft alles te maken met een verschil in techniek. vroeger verbruikte een tv (door de conventionele voeding die niet geïsoleerd was van het lichtnet) in standby meestal méér dan 10w. wat een beeldbuis tv ook nog 'gevaarlijk' maakte, was de vacuüm beeldbuis en de hoogspanning die daarvoor benodigd was.
tegenwoordig is een tv gewoon een stuk elektronica. géén beeldbuis, géén gevaarlijke hoogspanning en een, gescheiden van het lichtnet, elektronische voeding die in standby minder dan 1w verbruikt. samsung geeft bij bepaalde type tv's op dat het verbruik in standby slechts 0,2 of 0,3w is. dat is een jaarverbruik van niet meer dan een paar dubbeltjes.
kortom, de tv's van tegenwoordig zijn niet 'gevaarlijker' dan je wekkerradio die naast je bed op het nachtkastje staat en die 24/7 in gebruik is.

bovendien, het volledig uit- en weer inschakelen van de tv is slechter voor de levensduur van de tv dan hem gewoon in standby te laten staan. apparaten gaan vrijwel altijd stuk bij het in- en uitschakelen.

kortom, niets (meer) om je zorgen over te maken.

m.vr.gr. freya