Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ol
olda - 20-05-2011 14:01:16
Huishouden & Energie

Stand by

Interessante vraag. als ik meer dan 24 uur weg ga, gaat bij mij op koelkast, klokje oven, vonkontsteking gaskookplaat , wekkerradio na, alles uit, dus uit de stopcontacten.

mij is gezegd, dat in geval van b.v. blikseminslag, of een andere calamiteit, dit je electrische apparaten kan verpesten,. indien zo, loop je natuurlijk vaak een risico als je thuis bent en de boel is nog in de wandcontactdozen.

verder ben ik erachter gekomen, dat al die moderne apparaten, digitale tv ontvanger (kpn) computer in slaapstand, die soms toch aanschiet, bij mij stroomvreters zijn. de pc gaat na in slaapstand gezet te zijn door mij, van de stroom af en start weer prima op als ik de stroom weer inschakel.

enige nadeel is dat de digitale tv ontvanger de epg (electronische programmagids) moet op halen, dat duurt 10 minuten, maar in het kader van onthaasten, is het voor mij positief!!

digitale ontvanger en moderne platte tv (half led), gaan na in standby gezet te zijn door mij ook van de stroom af, ik heb uitgevonden dat dit een goeie 2 kw per 24 uur scheelt. als ik langer weg ben dan gaat ook het modum (kpn) eruit en dus tevens de telefoon en dat scheelt dan 3 kw per 24 uur. de moderne tijden zijn dus niet zuinig. als een techneut mij duidelijk kan maken, dat het slecht is, ga ik het heroverwegen, maar ik vind het wel een slok op een borrel schelen. brandgevaar is ook mogelijk, als de buur dement wordt en het gas vergeet af te sluiten / uit te doen. niet om het onderwerp belachelijk te maken, maar gevaar is overal aanwezig.