Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jaapje_1
jaapje_1 - 20-05-2011 14:04:09
Huishouden & Energie

Stand by

Allereerst gefeliciteerd met de nieuwe tv, hopelijk gaat het apparaat veel kijkplezier opleveren want daar is die tenslotte voor gekocht.

1. standby: samsung heeft ervoor gekozen om de aan/uit knop te vervangen voor een standby knop. dit is puur vanuit het principe van gemak, je hoeft niet meer langs je tv te wandelen om hem aan of uit te zetten maar het kan wel, dit heeft in dit geval niets met software te maken.

2. brandgevaar: er zijn eigenlijk twee componenten in de huidige tv's, één component zorgt ervoor dat de spanning van het toestel afgehaald wordt maar de sensor van de afstandbediening en de relais aansturing wel actief blijven. vanwege het verschil in architectuur van de huidige televisies is er geen brandgevaar meer zoals we dat kenden bij de oude beeldbuis televisies.

3. stroomverbruik: de samsung tv gebruikt in standby ongeveer 0,5 tot 0,6 watt dit is puur om de componenten bij 2 genoemd actief te houden.

4. de televisie kan zonder problemen uitgezet worden via een schakelaar op het lichtnet. er ontstaan geen problemen met de software die de televisie aanstuurt aangezien deze niet gewijzigd worden tijdens het aanvangen van de standby functie. het uitzetten via het lichtnet (oftewel de stekker eruit trekken), zorgt er wel voor dat de televisie iets langzamer aan gaat dan wanneer deze uit de standby gestart wordt. het officiële advies van samsung is om de stekker uit het stopcontact te halen bij langdurig niet gebruiken zoals een vakantie.